De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

Steenmarters verjagen in Leeuwarden

Het is een mooi dier, dat kan niemand ontkennen. Met zijn schattige snuit, mooie vacht, witte bef, korte pootjes en lange staart is de steenmarter niet het standaard beestje waaraan mensen denken bij het woord ‘ongedierte’. Toch kunnen steenmarters veel overlast veroorzaken. Ze knagen aan de bekabeling van auto’s of nemen hun intrek in een schuur of op zolder. Daar zorgen ze voor geluids- en stankoverlast en richten ze vernielingen aan. De steenmarter is een beschermde diersoort. Betekent dit dat de overlast niet aangepakt kan worden?

Met uitsterven bedreigd

Tot in de vorige eeuw werd er vanwege de mooie vacht veel op steenmarters gejaagd. Daardoor werd het beestje zelfs met uitsterven bedreigd. Er werd besloten het dier een beschermde status te geven. Sindsdien is het verboden om deze martersoort te vangen of te doden in Nederland. Sindsdien is het aantal steenmarters weer sterk toegenomen. Met name in de afgelopen jaren is daardoor het aantal meldingen van overlast opgelopen. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om de hinder te stoppen: de steenmarter verjagen. Wij hebben hier veel ervaring in opgedaan en verzorgen dit met plezier voor u.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden? Of wilt u ons meteen inschakelen voor een klus? Neem dan contact met ons op. Bel ons op het telefoonnummer 0800 255 3733, of vul ons online contactformulier in. Wij zorgen er in Leeuwarden en omstreken voor dat de overlast van steenmarters stopt!